Uncategorized

Ne me lupčkat.

Tečna mami direkt od zobarja. Saj ji je ta povedal, da otroci ne smejo, jesti in piti za njo, ali za katerim koli drugim!

Seveda je meni, vse to že kristalno jasno. Ampak kako to dopovedati drugim! Največja težava je slina, saj se preko nje prenašajo tako bakterije kot zobne bolezni. In ja, ni mi vseeno za zdravje mojih otrok in njihovih zob.

Naj malce razjasnim, zakaj mi je to tak trn v peti!

Imam pričetek paradontalne bolezni , en majhen del čeljustne kosti, mi že manjka. A hvala bogu sem ujela še zadnji vlak in bom skušala dlesni pozdravit, brez operacije.

Za vse, ki še ne veste kaj je paradontozna bolezen, TUKAJ lahko pogledate in se seznanite, jaz imam žal premalo znanja, da bi pisala o poteku bolezni. Lahko pa kaj več opišem o mojem zdravljenju zob.

S svojimi zobmi nisem bila nikoli zadovoljna. Oba sprednja zoba imam dodelana, saj mi je v osnovni šoli med športno vzgojo, sošolec skoraj izbil oba zoba, trojke pa imam izbočene in izgledajo kot vampirske. Ampak trdno sem odločena, da želim obdržati svoje zobe in bom za to naredila kar bo treba, kasneje pa upam, da bom našparala denar za zobni aparat.

Zato dragi moji, upoštevajte starše, ko vam ne dovolijo, da otroke lupčkate na usta, ko vam ne dovolijo, da iz vaše žlice poiskusijo kako dobra je juha iz vašega krožnika, saj gre samo za njihovo dobro. Konec koncev, tudi odrasli ne jemo kar za vsemi babicam, dedki, tetami, ker je to ugabno.

In rek: Tudi mi smo, pa smo še zdaj živi. Ja živi ste, tudi jaz sem, a imam paradontalno bolezen zob, ki je ne privoščim nikomur. Če je pa vi nimate, potem pa se zahvalite, saj imate velikansko srečo.

Do naslednjič.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s