Uncategorized

Porodna zgodba 2.del

Odpravimo se na obisk. Brezskrbno čvekamo, jaz pa imam še vedno kak popadek, ki pa mu ne namenjam posebne pozornosti. Okrog 19 ure se odpravimo domov in Urošu omenim, da imam neredne, a vedno močnejše popadke. Dogovoriva se, da on uredi punce, da lahko jaz uredim sebe in grem ležat. Še vedno ne verjamem, da gre zares.

Spremljam popadke, ki pa nikakor niso redni.. V bistvu je samo kakšen tu in tam, a me ta fajn namatra in vsak popadek je daljši .

Punci pospremim spat, nato pa Uroša prosim, da me zmasira. Nekaj googlam in postanem še bolj odločena, da ne grem v porodnišnico, dokler popadki ne bodo v intervalih in redni. Ker če dobro pomislim sem imela v celem popoldnevu nekje 30 popadkov in nič več. Torej ni panike.

Nekje 22:30 se odločim, da grem spat, Urošu pa naročim naj bo nocoj v pripravljenosti. Ležim v postelji, ko me zagrabi močen popadek-najmočnejši do sedaj, fino ga prediham in se trudim spati dalje. Nato pride še eden..ga prediham in se odločim, da moje prejšnje misli o tem, da ne grem v porodnišnico dokler popadki ne bodo rednj, niso bile ravno na mestu.😅 Odpraviva se proti porodnišnici, saj sem imela občutek, da me je vse pričelo tiščati navzdol.

Med potjo zadaneva vsako luknjo na cesti, ki pa sproži popadek. Katastrofa 🙈. Malo po 23 uri prispeva do porodnišnice, kjer me priklopijo na ctg in po pregledu povejo, da je čas za porodno. Ob 23:30 podpisujem papirje in se pripravim, da mi predrejo plodove ovoje. Ob 23:40 so plodovi oboji predrti in dobim močen popadek. Uroša prosim, da mi masira noge, v ozadju pa babico slišim, da govori, da do verjetno detece rojeno še danes. Z Urošom se spogledava in me vpraša če je tako hudo, pa rečem da zaenkrat ne. V tistem trenutku mi babica pove, da ji moram takoj povedati če dobim papadke tiščalce. Ponovno dobim popadek, ga prediham in gledam na uro, ki kaže 23:45 in se sprašujem, bi bilo možno, da se detece rodi še danes 5.5? Misli mi švigajo sem ter tja. Definitivno ni možno, da že rodim, saj še nisem imela tistega “težkega” dela popadkov, ko izgubim razum.

Mine minuta, morda dve in potem akcija, prične me noro tiščati. Tiščalci so tukaj. Uroš Pokliče babico, ki mi daje navodila in se jih trudim upoštevati, saj si res želim ohraniti presredek cel.

Občutek imam, da traja večno in da bo dete veliko.

23:49 pa je bil že pri meni/pri nama v naročju. Tako nežen, tako lep in tako najin.

Srečna sem, prav zares zaljubljena v najlepšega fantka pod zvezdicami. In hvaležna za partnerja, ki mi je stal ob strani in me bodril ter nasmejal še minutko pred rojstvom najinega sinčka.

KAJ, KAKO, ZAKAJ?

Po vseh teh dogodkih razmišljam, kaj je sprožilo porod? Kako je možno, da je bilo sedaj vse tako hitro in spontano? Zakaj mi 2x do sedaj to ni uspelo? In nimam odgovora. Morda sem si enostavno preveč želela spontan naraven porod ( in ne umetno sproženega) in sem vse skupaj sama zavirala? Ne vem. Morda je pa bilo detece, sedaj res pripravljeno in se je odločilo, da pride, saj sem si ravno na dan rojstva “oprostila”, da je bil 2x porod sprožen in da tudi če bo sprožen v tretje je z mano vse v redu. Morda je vse povezano, eno z drugim, morda pa le naključje? Kdo bi vedel. Srečna sem, da se je vse skupaj odvilo točno tako, kot se je.

P. S: Kljub temu, da sem bila prepričana, da grem v porodnišnico, ko bodo popadki redni in na 5 minut vsaj 1 uro. Sem vesela, da sem poslušala svoje telo in se odločila, da se grem pokazat. V nasprotnem primeru, sem prepričana, da bi rodila kje doma. Saj rednih intervalih popadkov sploh ni bilo. Če bi jih šla štet jih je bilo v celem popoldnevu do poroda, vse skupaj nekje med 40 in 50!🙈

Sedaj pa nas čaka novo poglavje. Kako bosta punci sprejeli bratca. Več o tem naslednjič..

Se beremo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s